Spomenka Jovičić

Rođena je 16.marta 1963.godine, u Beogradu. 
Detinjstvo i ceo dosadasnji život provela je u svom voljenom Sopotu.
Od malih nogu je igrala i pevala u sopotskom kulturno umetničkom društvu, kao i u horu Osnovne škole “Jelica Milovanović”, a svirala je i harmoniku. U srednjoj školi je bila solistkinja hora. 
Dobitnik je mnogih muzičkih nagrada i priznanja, od kojih bi izdvojila “Srebrnu Sirenu” (na takmičenju “Zlatna Sirena”) i diplomu “Mokranjac”. Višestruka je dobitnica nagrade “Najlepši glas Sopota”. 
Bila je član predsedništva Ferijalnog saveza Jugoslavije, učesnik pet Saveznih radnih akcija, na kojima je bila zamenik komandanta brigade. Nosilac je pet udarničkih značaka. Učesnik je Vojne parade.
Sa pevanjem je pauzirala kad se udala i rodila decu. Svoju ćerku rukometašicu i sina fudbalskog golmana pratila je u stopu, navijala za njih i učila da kada padnu, otresu prašinu sa sebe i ustanu, jer gube samo oni koji ostanu da leže! Baka je prelepe Jane, kojoj je, kad je bila beba, pevala dečje pesmice. Skladna porodica, puna ljubavi i topline, je za nju imperativ, sreća koja nema cenu!
Danas, prilikom poseta manastirima, peva sa crkvenim horom iz Popovića.
Pre godinu i po dana postala je aktivni član hora “Neume” iz Sopota, što je donelo mnogo radosti u njeno srce i vratilo je u đačke dane, kada je bila bezbrižna i nasmejana. I sada je nasmejana, bez obzira na životne bure. Osmeh je njen zaštitni znak.
Najviše od svega voli da putuje i kaže da joj je kofer uvek spreman. Obišla je mnogo zemalja i ne može da odluči koji joj je grad lepši – Pariz, Barselona, Kairo ili Luksemburg. Sledeća destinacija je Moskva.
Ceo svoj radni vek je posvetila radu sa ljudima, zaposlena je kao policijski službenik MUP-a Republike Srbije.

Voli pozitivne, drage, vesele i uvek nasmejane osobe u svom okruženju.