Katarina Velikić 

 
 
Rođena je 21.7.1995. godine, u Beogradu.
Sa porodicom živi u Sopotu.
Hraniteljstvom se bave već 5 godina, tako da porodicu, pored mame Milene, oca Dragana, sestre Anice i nje, čini još jedna prekrasna devojčica.
Pored Osnovne, završila je i Nižu muzicku školu ,,Petar Konjović” (smer flauta). Po zanimanju je medicinska sestra vaspitač.
Pohađala je Visoku školu za obrazovanje vaspitača u Vršcu, a poslednji semestar je odslušala u Aradu (Rumunija), u sklopu Erasmus+ projekta. Osim što je diplomirala sa ocenom 10, bila je i ponosni član hora ove škole. 
Tečno govori engleski jezik, a “snalazi se” sa francuskim i nemačkim jezikom. 
Oktobra 2017. godine počinje da radi u PU ,, Naša radost”, u Sopotu, kao medicinska sestra vaspitač. Rad u jaslicama opisuje kao “odmor za dušu”! Oktobra 2018. godine počinje da radi na mestu vaspitača sa predškolskim uzrastom, u istoj ustanovi. 
Bavila se folklorom 10 godina i proputovala svet. Zajedničke igre na krstarenju na Dunavu, sa društvima iz celog sveta, čak i sa Tajlanda, opisuje kao nezaboravne trenutke! 
Voli pesmu, igru i sve što ima veze sa muzikom. Pored muzike i dece, gaji ljubav prema životinjama, najviše prema psima. Da se ponovo rodi, volela bi da bude veterinar. Ima kučence Srećka i njegovu majku, Lesiku. 
Uvek je spremna za saradnju i dogovor. Vesele je naravi, pa su sreća i smeh njeno omiljeno “oružje”.