kontakt@neume.rs 011 8251-238

Татјана Ристић

Рођена је Београду 07.02. 1979.год

Дипломирала је 2007. године на Факултету музичких уметности у Београду, на одсеку за Општу музичку педагогију.

Већ дуги низ година је стална чланица хора Националне Опере Народног позоришта у Београду, где је између осталог имала и неколико соло улога у оперским представама.

Као сталном члану хора Националне Опере, познат јој је комплетан репертоар оперских представа, које изводи са великим задовољством.

Још у раном детињству је добијала потврде музичког талента; у основној школи била је солиста школског хора, као и хора у музичкој школи „Станковић“, где је на одсеку соло певања започела своје музичко образовање у класи професорке Татјане Бајалице.

Већ у другом разреду ниже музичке школе на одсеку соло певања, уз подршку професорке солфеђа Дубравке Банић и с обзиром на то да је постизала сјајне резултате на настави солфеђа, хоспитује на првој години средње школе Теоретског одсека, а затим од друге године средње музичке школе, наставља Теоретски одсек као редован ученик у класи професорке Душанке Вукосављевић.

Упоредо са Теоретском одсеком, наставила је одсек соло певања у класи професорке Олге Милошевић, истакнуте солисткиње Опере Народног позоришта у Београду као и познатих националних оперских театара.

Након завршетка ниже музичке школе, уписала је и средњу музичку школу, такође у класи професорке Олге Милошевић, а наставила у класи професорке Љиљане Антонијевић.

После завршене средње музичке школе поново  је  усавршавала технику певања кроз рад са професорком Олгом Милошевић, којој је бескрајно захвална за фантастичну технику певања.

Била је члан хора „Крсманац“ у периоду од 1996. до 1997. године, а затим члан Првог београдског певачког друштва од 1998. до 2003. где је стекла велико искуство у хорском певању, учествујући и на бројним фестивалима.

1998- усавршава своје образовање код професорке солфеђа Иване Хрпке.

1999- уписује Факултет Музичких Уметности у Београду, одсек Опште музичке педагогије у класи професорке Весне Кршић Секулић. На тај начин заокружила своје музичко образовање.

Како је кроз њено образовање постојала љубав према оперској музици и жеља да се она што више приближи ученицима у настави, дипломирала је на тему "Опера у настави Музичке културе у основној школи" из предмета Методика општег музичког образовања.

Током 2000. године положила аудицију за хор Опере Народног позоришта у Београду. Након стечене дипломе на Факултету музичких уметности, наставља и даље рад у Опери Народног позоришта у Београду.

Опера је њена велика љубав и најдражи жанр музике, али су је одмах по завршетку академије путеви водили да своје музичке способности покаже и на други начин, кроз педагошки рад.

Са својим ученицима остварује сјајне резултате, полагањем завршних испита са највишим оценама, док на такмичењима из клавира освајају бројне награде.

Највећа потврда њеног рада су задовољна лица ученика и родитеља.

Након пресељења у Сопот 2012. године, наставља са педагошким радом, посебно са предшколском децом које припрема за наставу у музичкој школи.

Члан Женског хора „Неуме“ при Центру за културу Сопот постаје оснивањем хора 2017. године, на иницијативу Јоване Дунић, етномузиколога и првог диригента хора, а наставља и током 2018. године под диригентском палицом Мр. Наде Вуковић Ђокић, од које добија позив да буде њен асистент.

Крајем 2018. године, Татјана добија позив Центра за културу Сопот и постаје диригент хора „Неуме“ уз подршку Мр. Наде Вуковић Ђокић и чланица хора.

Удата је и мајка двоје деце.

Срећна је када су сви око ње срећни и ужива у дружењу са вољеним особама.

Има много различитих интересовања, а највише воли да се у слободно време брине о цвећу, кува или чита.

Воли искрене и топле људе. Мисли да би цео свет био много веселије место када би се људи чешће смејали и радили на томе да живе поштујући себе и друге.

Чврсто верује у своје снове и то да за све постоји време и место.

Породица јој је највећа подршка и њена највећа радост.

Мисао која ју је увек води кроз рад са људима: "Нема лепшег задатка него што је омогућити неком развитак, помоћи човеку у његовој тежњи за успоном." - Иво Андрић

Неуме

  • Диригент
  • Члан хора Децембар, 2018.