kontakt@neume.rs 011 8251-238

Споменка Јовичић

Споменка Јовичић Ex Иванић

Рођена је 16.марта 1963.године, у Београду. Детињство и цео досадашњи живот провела је у свом вољеном Сопоту.

Од малих ногу је играла и певала у сопотском културно уметничком друштву, као и у хору Основне школе "Jelica Milovanović", а свирала је и хармонику. У средњој школи је била солисткиња хора.

Добитник је многих музичких награда и признања, од којих би издвојила "Srebrnu Sirenu" (на такмичењу "Zlatna Sirena") и диплому "Mokranjac". Вишеструка је добитница награде "Најлепши глас Сопота".

Била је члан председништва Феријалног савеза Југославије, учесник пет Савезних радних акција, на којима је била заменик командира бригаде. Носилац је пет ударничких значака. Учесник је Војне параде. Са певањем је паузирала кад се удала и родила децу.

Своју кћерку рукометашицу и сина фудбалског голмана пратила је у стопу, навијала за њих и учила да када падну, отресу прашину са себе и устану, јер губе само они који остану да леже! Бака је прелепе Јане, којој је, кад је била беба, певала дечје песмице. Складна породица, пуна љубави и топлине, је за њу императив, срећа која нема цену!

Данас, приликом посета манастирима, пева са црквеним хором из Поповића. Пре годину и по дана постала је активни члан хора "Неуме" из Сопота, што је донело много радости у њено срце и вратило је у ђачке дане, када је била безбрижна и насмејана. И сада је насмејана, без обзира на животне буре. Осмех је њен заштитни знак.

Највише од свега воли да путује и каже да јој је кофер увек спреман. Обишла је много земаља и не може да одлучи који јој је град лепши - Париз, Барселона, Каиро или Луксембург. Следећа дестинација је Москва. Цео свој радни век је посветила раду са људима. Воли позитивне, драге, веселе и увек насмејане особе у свом окружењу. :)

Неуме

  • Глас Сопран
  • Члан хора 01 Јануар, 2022