kontakt@neume.rs 011 8251-238

Олга Филиппова

Рођенa 9. фебруара 1976. у Одеси (СССР, сада Украјина).

1993-1998 студирала је на Факултету за банкарство Одеског националног економског универзитета и добила специјалност - економиста.

Радила је као водећи рачуновођа у компанији Штедионице Украјине.

Касније се бавила научним радом и почела да ради као истраживач у предузећу „Истраживачки институт за рад и запошљавање“.

Од 2012-2016, стекла је друго високо образовање као правник на Одесском националном универзитету. И. И. Мечникова.

Године 2020. добила је звање адвоката у Националној адвокатској комори Украјине / Украјинској националној адвокатској комори.

У детињству је учила латиноамеричке и балске плесове. Била је солиста у школском хору. Веома је волела да се из хобија бави шивењем, плетењем и везом, као и за израдом перли.

У мају 2022. године, због догађаја у Украјини, дошла је са породицом да живи у Србији. Веома је инспирисана природом Србије, њеним непрегледним шумама и планинама. Јако воли људе који живе у Србији, њихову доброту, предусретљивост, веру у Бога и традиционалне вредности. Са великим задовољством живи у овој прелепој земљи!

Када је у лето 2023. год. упознала диригенткињу хора, била је запањена колико је то дивна особа. Заразила ју је жељом да поново буде креативна. Већ на првој проби осетила сам топлу атмосферу тима и чланова хора и још више сам пожелела да будем део ове дивне заједнице. Имала сам прилику да кроз њихове песме дубље продрем у културу Србије. Веома ми је драго што ме је Бог довео у тим Татјане Ристић!

Неуме

  • Глас Сопран
  • Члан хора 01 Јануар, 2022