Novogodišnji koncert “Veče pevane poezije”

Nakon velikog broja nastupa i veoma uspešne 2019. godine, Neume Sopotske su održale novogodišnji koncert u Centru za kulturu Sopot, pod nazivom “Veče pevane poezije”, na kome su publici Sopota izvele mnoštvo starogradskih i narodnih pesama čije su stihove pisali neki od naših najpoznatijih pesnika: Miodrag Petrović Seljančica, Branko Radičević, Jovan Jovanović Zmaj i mnogi drugi.

 

Ljubitelji horske muzike i poštovaoci starogradske pesme su se odazvali u velikom broju i ovom događaju dali posebnu vrednost. Budući da je tokom prethodne godine hor nastupao na mnogim svečanostima u organizaciji Centra za kulturu Sopot, Gradske opštine Sopot, i UBNOR-a Sopot, koncertu su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave i udruženja boraca.

Pod dirigentskom palicom Tatjane Ristić, hor je publici dočarao lepotu kompozicija Isidora Bajića, Stanislava Biničkog, Arčibalda Džojsa kao i narodnih pesama. 

Gost koncerta je bio dečiji  hor OŠ “Jelica Milovanović” Sopot, koji je predvođen dirigentom Anželom Nedeljković, publici izveo “Serenadu o Beogradu”. 

 

U prepunoj sali Centra za kulturu Sopot, Neume su praćene ogromnim aplauzom publike prisutnima poželele još uspešniju godinu, uz želju da se nastavi tradicija novogodišnjih koncerata hora. 

 

Snimak koncerta možete pogledati OVDE

 

 

 

 

 

 

 

shares